"- ett ungt företag med seniora medarbetare"
Business picture

Välkommen till SysAdm AB

SysAdm är precis vad det låter som - ett företag specialiserat på systemadministration. Vår uppgift är att få system och mjukvaror att fungera och att göra detta friktionsfritt.

För att uppnå detta krävs naturligtvis goda kunskaper, men också - något som ofta glöms bort - bra hård- och mjukvara. Vi definierar bra hårdvara som i första hand IBMs pSeries-maskiner. Det är en produktlinje som är baserad på IBMs POWER-arkitektur, världens f n bästa processorarkitektur.

Ett problem med IBMs UNIX-maskiner är att alltför få personer känner till att de ens finns och hur bra de är. I och med SysAdms bildande kommer detta att ändras - var så säker. För enklare lösningar använder vi ibland x86-plattformen, då denna ofta har en fördelaktig prisbild.

Förutom själva datorerna behöver man ofta externa lagringslösningar om man ska hantera stora datamängder - även här arbetar vi med IBM, som har disk- och tape-lösningar i alla tänkbara storlekar.

För hantering av backup jobbar vi med Tivoli Storage Manager - en programvara som genom sina unika funktioner kan ge stora praktiska fördelar för alla organisationer.

Programvaror kan indelas i operativsystem och tillämpningar. Operativsystem stavas AIX på SysAdm, ibland också Linux. När man pratar om tillämpningar så har vi vissa standardprodukter som ligger oss varmt om hjärtat, främst IBMs WebSphere-familj och databashanterare som Oracle.

Vårt sätt att arbeta med programvaror skiljer sig ordentligt från de "stora drakarna" - vi jobbar med drift, inte programvaruutveckling. Ofta kan utvecklingsprojekt löpa på friktionsfritt till dess att det är dags för driftsättning, då kommer aspekter som driftsanpassningar och prestandahantering upp på agendan.

Det är där som vi kommer in i bilden - det är sådant som är vår specialitet. SysAdm ÄR drift och driftsättningar.

Ja, det är en hel del som vi täcker in, och med alla dessa refererade hård- och mjukvaruprodukter är det en hel del att bita i. Frågan som du som kund måste ställa dig är om ett företag bara svänger sig med coola produktnamn och försöker blåsa upp en kopiös självbild (tyvärr finns sådana). Som tur är jobbar vi inte så - vi är certifierade. Vi är så certifierade på allt vi jobbar med att den här sidan skulle bli dubbelt så lång om vi radade upp våra olika leverantörsspecifika certifieringar. Det viktiga är att vi inte tar i en produkt med mindre än att vi vet vad vi håller på med - det blir bäst så.

IBM Businesspartner


Vår adress

SysAdm Sverige AB
Box 793
851 22 Sundsvall

Telefon: 060-15 99 90

E-Mail: info@sysadm.se